FILMARI NUNTI PLOIESTI 2015

CAMERAMAN PLOIESTI FILMARI NUNTI HD PLOIESTI

Subscribe

Se filmeaza HD aproximativ 4 ,5 ore dupa care urmeaza prelucrarea complexa ...iar forma finala este de 3,4 ore. Rezulta 5 seturi pe DVD-uri normale cat si pe 2 seturi BluRay-uri cu meniu personalizat.Prelucrare (vizionarea materialului brut de catre editor, eliminarea momentelor "moarte", montarea cadrelor urmarind succesiunea fireasca a evenimentului, introducerea unor efecte vizuale de tranzitie intre secvente, introducerea unei coloane sonore atunci cand momentul respectiv o cere). Pachetul include prezenta cameramanului pe toata durata evenimentului. Termenul de livrare este intre 20 si 30 zile de la data evenimentului .

Pretul acestui serviciu este de la 550 euro

 Se vor folosi lumini suplimentare, daca este necesar

In aceasta oferta beneficiati si de un clip best moments ( wedding trailer)

Montajul se va livra pe discuri DVD si BD personalizate

Pentru deplasarile in Bucuresti + 100 Ron (plata combustibilului.) 

**Pentru rezervarea datei se achita un avans de 35% din pretul . Restul de 65%se achită la sfârşitul evenimentului
 **Nu exista limita de filmare, dar .. incercam sa ne incadram in 3-4 ore de filmare.



Când iti alegi cameramanul, stai de vorba cu el, personal. Nu te lasa influentat de intermediari. Asigura-te ca el este cel a carei filmare sau clip te-a impresionat si deci, el iti va filma nunta sau evenimentul dorit. Cere sa-ti facă un scenariu, intreaba-l ce nu intelegi, spune-i cum vezi tu filmul nuntii tale. Nu purta discutii prin intermediari. Sunt agentii de organizari evenimente care colaboreaza pentru filmari nunti cu mai multi cameramani, iar in functie de programarile nuntilor ii rotesc dupa cum se potriveste. Altfel, risti să te trezesti că iti filmează nunta un amator.
Casatoria este un moment special în viata noastra. Dacă ai curajul sa faci acest pas, atunci ai curajul de a cere un film al nuntii pe masura. Emotiile, gesturile tandre, promisiunile celor doi indragostiti si bucuria invitaţilor sunt clipe magice, unice care merita pastrate. Pregătirile mirilor pentru cununia civila, sedinta foto, biserica, petrecerea de la restaurant care se încheie în zorii zilei urmatoare, toate acestea sunt capitole importante ale filmului nuntii tale. O filmare profesionala si un montaj pe masura trebuie să iti redea momente pe care nu ai cum să le observi in timpul nuntii. S-ar putea sa te uimească faptul ca mama soacra sau tata socru plangea pe ascuns de fericire, iar tu nu l-ai văzut, insă acest moment nu i-a văzut, insă acest moment nu i-a scăpat operatorului video 

Ca sa stii in ce mod te poti ferii de cameramanii amatori, invata cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru ca filmarea nuntii tale sa fie impecabila.
Mai nou, toata lumea pune mana pe o camera video si pe un aparat de fotografiat si se duce la nunti, dar nu este atat de usor cum cred unii si nici atat de ieftin cum vad altii statutul unui operator video.
Diferenta intre amatorism si profesionalism este enorma, ele fiind situate la poli opusi.

Montajul nuntii Pe intelesul tuturor montajul este procesul de taiere si asamblare a filmului si a sunetului pentru a putea fi proiectat in continuarea povestirii. Utilizat cu abilitate, talent si competenta, prin montaj se transmit starile mirilor, atmosfera nuntii, prin asocierea cadrelor, unele dupa altele, dand semnificatii si exprimand opinii. Montajul are o importanta majora in filmarea nuntii deoarece editorul este un director, un regizor, fiindca editarea inseamna accesul la atributele imaginii ( culori, nuante, forme) si nu numai la conceperea unei succesiuni expresive de cadre fotografiate. Un material exceptional poate fi realizat aproape "inexpresiv" intr-un montaj inept, dar, intr-o mica masura, un material comun, cel de nunta, relativ mediocru, poate devenii printr-un montaj de talent o adevarata poveste a nuntii.
Coloana sonora Ajuta, sustine, completeaza, e inevitabila pentru a crea o anume atmosfera ce acompaniaza secventa. Ritmul este dictat de actiunea din cadru si de cel al taieturilot de montaj. Sentimentele induse de coloana sonora intaresc starea sufleteasca ce se degaja din secventa pe care o insoteste. Muzica de fond, decor sonor, este o muzica inregistrata de obicei asincron care prin montaj acompaniaza filmarea nuntii. Elementele sonore clarifica actiunea, definesc un personaj, creeaza conexiuni intre idei, personaje, locuri, imagini, argumenteaza sau diminueaza senzatia de realism, atrag atentia asupra unui detaliu, sau o distrag, stabilesc un ritm al perceptiei, tempereaza trecerile abrupte dintre cadre. In mai toate cazurile uneori muzica inregistrata in casa mirilor este deranjanta deoarece fondul sonor este captat sub forma unei distorsiuni din cauza spatiului mic.

Intotdeauna cand vorbim de filmari nunti sau filmari evenimente, ne gandim ca trebuie sa apelam la un cameraman, pentru nunta si gata. Totul este rezolvat. Cameramanul sa fie cat mai discret eventual nici sa nu ii observi prezenta. Este total gresit. Pentru ca, la o nunta, un eveniment, botez...in general orice material, film, reportaj etc, este prioritar sa se formeze o relatie de prietenie, colaborare, intre regizorul de imagine si , daca vreti, actorii de o zi, ce vor "juca" in filmul lor. Intotdeauna, o mica regie , ici...colo, este necesara si da bine imaginii ce urmeaza sa fie filmata de catre cameramanul nuntii, botezului etc. Un papion ce trebuie putin " indreptat " , o cravata usor indoita..etc . La nunta, cameramanul, operatorul video prezent la eveniment, se limiteaza la o sedinta foto-video, facuta pe "fuga", din care mare lucru nu se poate face. Mirii sunt stresati, invitatii asteapta, timpul pentru sedinta se limiteaza eventual doar la fotografii, sarind aproape complet o sedinta video profesionala. Ajuns la local cameramanul nuntii trebuie sa se intereseze de surprizele ce vor fi pe parcursul evenimentului si de organizarea restaurantului, localului unde se desfasoara petrecerea ( ex. cand se va sparge jumboo-ul, pe unde vor intra ospatarii cand vor servi meniul nuntii, dansatorii trupa de dans cand isi vor face aparitia si multe alte probleme..specifice fiecarui eveniment in parte ).

Micile detalii vor fi scoase in evidenta de catre cameramanii pentru nunti, botezuri iar amintirile din ziua evenimentului vor fi imortalizate in imagini in cel mai profesionist mod posibil, acest lucru doar daca mirele si mireasa , parintii bebelusului ce urmeaza a fi botezat, sau organizatorul evenimentului vor colabora cu operatorii, cameramanii nuntilor, adevaratii regizori de eveniment.


Pe internet gasim doar "crema" imaginilor video, fotografiilor, reclama cameramanului sau a fotografului, continutul filmarii, detalii de montaj in continutul filmarii, nu o sa gasim. Detalii de sunet, detalii de imagine o sa avem doar la vizionarea unei nunti a prietenilor sau cunoscutilor nostrii. Tot atunci aflati detalii despre cooperarea respectivului clientul cu operatorul video, daca era atent la desfasurarea evenimentului, multe alte amanunte lipsite de importanta la prima vedere, dar decisive in realizarea unei filmari de exceptie.

O sa incerc sa dezbat pe scurt cateva din intrebarile ce mi-au fost adresate de clienti la diverse intalniri ce au precedat filmarile anumitor nunti sau botezuri pe parcursul activitatii mele.
Cate casete filmati?
Imaginea, in general nu sta in cantitate, dimpotriva, ca majoritatea lucrurilor sta in calitate (imaginatie, spontaneitate, tehnica, experienta). Poti sa filmezi 10 ore sau casete, dar, daca la final nu va iesi un material care sa te faca sa “simti ceva”, acele ore de filmare au fost in zadar. In conceptia mea, cameramanul de nunta nu este camera de supraveghere. Un cameraman care va filma cantitativ, garantat nu va filma calitativ, iar motivele sunt lesne de inteles: nu va avea timp sa caute “acel ceva” ce desparte o filmare banala de una cu imaginatie care sa aiba un “feeling”, filmand la ora, pierzi esentialul, calitatea.
Nu am putut spune niciodata cu exactitate cat voi filma, pentru ca nu am de unde sa stiu exact, pas cu pas ce se va intampla la nunta respectiva. Nici macar mirii nu au certitudinea derularii evenimentelor in acea zi. Asadar, incerc sa surprind esentialul, iar numarul de casete filmate mi se pare cel mai lipsit de importanta.

Ce aparatura folositi?
Aceasta intrebare nu mi-a placut niciodata. Imi da senzatia ca sunt in postura unui vanzator de echipamente, ceea ce nu sunt. Probabil o parte din clienti au idee de anumite detalii tehnice ale aparaturii de acest gen, dar eu consider ca ceea ce rezulta in urma utilizarii acei camere are mai multa importanta. Asa ca, va pot spune ca, la capitolul echipamente stau cel putin la fel de bine ca si postul de televiziune la care lucrez. Asta nu inseamna ca dotarea tehnica este un subiect tabu, dimpotriva.
Ce primesc efectiv la final?
Fiecare client primeste in primul rand casetele cu materialul brut, adica toate casetele pe care s-a filmat la evenimentul respectiv. Consider ca acestea au o importanta majora, deoarece materialul existent pe acest suport, este baza unei viitoare editari, daca se va dori acest lucru. Materialul editat, poate avea 3,4 ore in functie de fiecare nunta in parte, desi am avut clienti care au solicitat in mod expres ca montajul sa nu depaseasca 90 minute, argumentand cu dorinta de a vedea esentialul. Se realizeaza un clip intro, care poate avea 3-5 minute…. Tot ceea ce ajunge la client este personalizat, asta insemnand, dvd-uri, meniu, coperti, etc. In principiu, predau totul in 2 exemplare, dar sunteti liberi sa solicitati mai multe
Faceti si poze?
Colaborez cu fotografi talentati cu ani multi de experienta Acesti profesionisti pun pret pe productiile de inalta calitate si respecta importanta unei nunti.Va pot recomanda cativa si va asigur ca , pozele dumeavoastra. vor fi de cea mai inalta calitate si va puteti bucura de ele peste ani.

Fiecare nunta are povestea ei si trebuie filmata ca atare. Nu compun povesti frumoase standardizate. Incerc sa arat prin imagini frumusetea evenimentului dar si distractia, amuzamentul unor situatii sau sentimentele curate ale indragostitilor...... Este nunta ta, este vorba despre tine si despre cele mai importante pesoane din viata ta. Tu si alesul sau aleasa ta, alaturi de invitatii vostri, sunteti actorii principali din filmul nuntii voastre. Asa cum te bucuri de un film bun, chiar daca il vezi de mai multe ori, la fel ar trebui sa te bucure si filmarea nuntii tale, iar pentru ca filmul sa fie bun va trebui sa alegi cu grija videograful, cameramanul operatorul nuntii tale. El este cel care trebuie sa aiba experienta, creativitatea, rabdarea si rapiditatea necesara unui rezultat spectaculos, el nu trebuie sa piarda momentele prevazute dar mai ales pe cele neprevazute, el este responsabil in cea mai mare parte de filmarea nuntii tale si de materialul final pe care il vei primi. Clipurile vizionate pe site-urile de specialitate pot constitui primul criteriu de selectie. Aici vei observa calitatea video si simtul artistic al videografului.La o intalnire fata in fata, te sfatuim te sfatuim sa te asiguri ca el este cel care a filmat si prelucrat clipul care ti-a placut. Nu purta discutii prin intermediari. Sunt agentii de organizari evenimente care colaboreaza pentru filmari nunti cu mai multi videografi, iar in functie de programarile nuntilor ii rotesc dupa cum se potriveste 

Ziua nuntii tale este prea pretioasa pentru a o lasa in grija unui amator sau a unei persoane fara experienta.Cameramanul profesionist stie sa imortalizeze momentul la fiecare nunta. Mai mult atent la detalii si au o sensibilitate aparte, anticipeaza momentele importante inainte ca ele sa se intample, filmeaza emotia din acea zi. Ar fi pacat sa fii dezamagit dupa aceea de faptul ca nu a fost imortalizat cum trebuie momentul. In acea zi speciala, doar mireasa si mirele ar trebui sa se afle in centrul atentie..........
 FACEBOOKMediaboy: experienta de peste 5 ani in domeniul video si pasiunea pentru sunet si imagine.
In filmarile mele nu vei vedea flori si ghirlande acoperind ecranul. Nu ne doresc sa "luam ochii "cu diverse aranjamente, inele rasucite, inimioare zburatoare, texte colorate si efecte peste efecte.
Te invitam sa observi in clipurile mele zambete, reala bucurie, situatii comice, elemente filmate si editate ingrijit si elegant. Pentru mine este important zambetul tau si fericirea de a retrai peste timp emotia acelor momente.
Timpul nu este targetul meu ci calitatea filmului ale carui scene vor ramane cu atat mai vii si mai emotionante cu cat timpul se va asterne peste ele.
Pentru ca acord o importanta majora calitatii video, incerc sa tin pasul cu tehnologia si folosesc aparatura profesionala
 Deschis la propunerile tale si incerc sa le pun in practica cu profesionalism si rabdare. Colaborez direct si discret cu tine pe intreaga desfasurare a evenimentului


Prima greseala pe care o faceti cand angajati cameramanul pentru nunta, este cand intrebati despre pret inainte sa intrebati despre calitatile cameramanului sau echipamentele folosite pentru filmare si iluminatul scenelor.
Daca numai pretul conteaza, mai bine renuntati la filmare si plusati pe fotograf...
Intrebati de referinte! Vizionati materiale filmate - solicitati material brut, cautati scenele filmate in conditii de lumina dificile precum cadre luate in contralumina, alternata de cadre interior - exterior, urmariti culorile inregistrarilor.
Retineti ca in cazul filmarilor DV si DVCAM matrialul va pastra calitatea doar in cazul arhivelor de aprox 1 ora pe un DVD de 4,7 Gb
Intrebati si de casetele folosite! Multi operatori refolosesc casetele de nenumarate ori. Evitati acesti cameramani! Solicitati casetele cu materialul brut.
Cel mai important lucru este insa alegerea cameramanului potrivit! (degeaba trimiti un soldat neinstruit dar dotat cu tehnica pe campul de lupta...) Intrebati de studii, intrebati de experienta, cereti materiale de referinta, recomandari............ Cei mai buni cameramani se "iau" primii. Cautati sa nu angajati cameramanii care sunt oferiti "la pachet" cu alte servicii. Ex. sala de nunta cu decoratiuni, poze, filmare si sonorizare. Cautati specialisti pentru fiecare domeniu in parte.



Este normal sa intrebam cameramanul, cat se filmeaza la o nunta sau in general, la evenimentul pe care urmeaza sa il avem in familie. In mod normal, evenimentul este filmat pe toata durata desfasurarii cu foarte putine momente de repaus pentru cameraman. Acesta trebuie sa fie in permanenta atent la desfasurarea actiunii sa prinda momentele placute si surprizele ce au loc pe parcurs.

Spre surprinderea multor clienti, raspunsul pe care il primesc din partea cameramanilor, ii pun deseori in dificultate. Nu inteleg de ce  de ce primesc doar doua , trei sau patru ore daca petrecerea dureaza poate mai bine de 18 ore. Ei bine, este vorba despre comprimarea timpului. Timpul filmic este in mod frecvent o modulare prin stilul povestirii a timpului "real". Acesta este prelungit sau comprimat prin "racordurile de montaj" sau prin treceri vizuale (efecte video). Urcarea unor scari, de exemplu, nu este parte importanta a povestirii si se prezinta eliptic. Taierea cadrului cand personajul incepe sa urce scarile si lipirea/montarea cadrului urmator cand personajul intra deja pe usa intr-o noua incapere. Logicul situatiei si experienta privitorului ne spun ca la capatul scarilor este firesc sa fie o incapere. "Elipsele cinematografice" sunt firesti dar ele se bazeaza pe manierismul inevitabil care decurge din consumul de filme in general. Timpul unei intregi zile poate fi comprimat pe ecran in cateva secunde. Timpul poate fi de asemenea comprimat, prin taieturile dintre cadrele montajului unor actiuni paralele. O comprimare mai subtila poate fi sugerata prin cadrele de reactie, sau planurile " de sugestie" care intervin in povestire. Dissolve-ul de regula, se foloseste atunci cand vrem sugerarea trecerii unei perioade de timp relativ mai lungi.


Am nevoie de filmare video la nunta mea?

Căsătoria este un moment special în viaţa noastră. Un pas pe care numai cei care iubesc cu adevărat îndrăznesc să îl facă. Emoţiile, gesturile tandre, promisiunile celor doi îndrăgostiţi şi bucuria invitaţilor sunt clipe magice, unice care merită păstrate. Povestea nunţii începe odată cu pregătirile mirilor pentru cununia civilă şi se încheie în zorii zilei următoare, atunci când cei doi pornesc împreună către casă, cu zâmbetul pe buze şi cu nostalgia momentelor recent trăite. Deşi pare un pic ciudat, este greu să poţi observa toate minunăţiile care se petrec în jurul tău în acele momente. Aici intervine rolul unei filmări profesionale şi al unui montaj complet, care să redea filmul întregului eveniment. Strălucirea soarelui, zgomotul naturii, privirile drăgăstoase ale mirilor şi lacrimile de fericire ale părinţilor ascunse într-un colţ de batistă, sunt câteva momente pe care puţini le observă în acea zi. Aşa că asiguraţi-vă că nu veţi uita niciodată această zi minunată şi optaţi pentru o filmare profesională care să transforme nunta voastră într-un montaj de poveste, încărcat de emoţiile celei mai importante zile din viaţă.


De ce sa nu alegem o singura pesoana care sa faca si foto si video?
Filmatul şi fotografiatul sunt 2 ramuri înrudite, dar total diferite. Există reguli diferite, aparate diferite şi necesită maximă atenţie fiecare activitate în parte. Este adevărat că un operator video poate face şi poze, dar în niciun caz simultan. În momentul în care filmezi, trebuie să fii atent la încadrarea imaginilor, la setările camerei în funcţie de lumină, sunet sau culoare şi la succesiunea momentelor pe care le urmăreşti. La fel şi la fotografie. Importantă este încadrarea personajelor poyate, lumina, decorul şi surprinderea celui mai bun moment pentru fotografia dorită. Aşa că, aveţi grijă! Cel care se va angaja să le facă pe amândouă, categoric nu va face bine şi corect pe niciuna.
 Nu am nevoie de filmare la nunta, am deja un fotograf…
Fotografia înseamnă artă, dacă cel care o practică a studiat înainte, dacă are înclinaţie şi dacă pune mult suflet în ceea ce face. Cu toate acestea, fotografiile „nu vorbesc". Ele înfăţişează oameni şi momente, priviri şi trăiri surprinse într-o clipă, pe când filmarea unui moment înseamnă da-ul spus în faţa ofiţerului de la starea civilă, şoapta de iubire a celui ales, freamătul aripilor de porumbei la ieşirea din biserică sau cu aplauzele invitaţilor atunci când mirii păşesc pe ringul de dans. Tot prin imagini poţi trăi momentul în care mireasa este furată, emoţiile mirelui atunci când negociază sau bucuria invitaţilor atunci când se strâng în jurul tortului. Ideal este să aveţi şi filmat evenimentul şi fotografiat. Astfel vă veţi aminti mereu fiecare detaliu din ziua nunţii voastre.

Am nevoie de montaj?
O filmare buna fara a fi urmata de montaj (procesarea video) isi pierde mult din valoare. Acest procedeu este esential si prin el se pun in evidenta anumite momente, se creeaza un ritm al filmului, dar mai ales este pusa intr-o ordine fireasca povestea nuntii. Montaj nu inseamna o multitudine de efecte, tranzitii si texte aplicate fara rost. Materialul filmat trebuie decupat atent aranjat intr-o ordine fireasca, dupa anumite reguli. Se fac capitolele si materialul este pus pe DVD. Dureaza aproximativ 30 zile pentru a finaliza aceasta etapa.
Care este durata optima a filmului nuntii?
 In jur de 3 ore sunt suficiente pentru a acoperi toate momentele importante si pentru a nu plictisi spectatorii. Materialul nemontat poate avea si 5 ore (pt. filmarea cu o camera).